הסכם ממון
בהתאם לסעיף 5 א(3) לחוק יחסי-ממון בין בני-זוג, התשל"ג-1973 ניתן להסכים בכתב על נכסים שלא יאוזנו בהתאם לחוק יחסי ממון אלא בצורה אחרת כפי שבני הזוג מסכימים בניהם.
זאת אומרת שמטרתו של הסכם ממון הוא להסדיר את חלוקת הרכוש במקרה של גירושין באופן שונה מהקבוע בחוק. הסכם ממון יכול להסדיר רכוש קיים (מלפני הנישואין) ואף רכוש עתידי שיצטבר לבני הזוג במהלך השנים.
הסכם ממון יכול להסדיר אלו נכסים יחולקו בצורה שוויונית בין הצדדים ואלו לא.
הרציונאל של הסכם ממון הוא פישוט תהליך הגירושין העתידי והגנה מפני דרישות בלתי הגיוניות וסחיטות של מי מבני הזוג.
לא מעט התיקים שבמשרדי ובהם מי מהצדדים מנפנפים בידם הסכם כתוב שכותרתו "הסכם ממון" אך בפועל אין לו כלל תוקף של הסכם ממון וכל השנים "הביטחון" התברר כמסמך "סרק".
לכן כאשר מסכימים הצדדים לערוך ביניהם הסכם ממון עליהם לגשת לעורך דין לדיני משפחה שיערוך להם את ההסכם ויאשרר אותו כראוי להיות הסכם ממון שככל ובעתיד הרחוק ואולי אף הקרוב מי מבני הזוג יידרש לו יוכל לנפנף בו ולמנוע מעצמו/ה המון עוגמת נפש מיותרת והכול מכיוון שקבל/ה ייעוץ והכוונה טובה ומקצועית לכל החיים.
למשרדי ניסיון רב בהכנת הסכמי ממון ואף בתיקים בבית המשפט לענייני משפחה ובבית הדין הרבני בדבר תוקפם של הסכמי ממון, צריך תמיד לזכור שההסכם מעגן בתוכו נכסים שלרוב שווים מסתכם במיליוני שקלים ולא נכון "לחסוך" את עלות עורך הדין שלרוב שכר טרחתו משתלם לצדדים הן מבחינה כלכלית והן מבחינה של השקט הנפשי שאת/ה יודע/ת שהכול מסודר כשורה ובהתאם לחוק ולפסיקה.
יובהר כי האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי פרטני ומקצועי, לא נועד להחליפו, ואינו מהווה המלצה לנקיטת הליכים או להימנעות מהם, באשר כל מקרה ונסיבותיו. ייתכן ובמידע חלו השמטות ו/או טעויות. כל המסתמך על המידע בכל דרך שהיא עושה זאת על אחריותו בלבד
לתגובות ושאלות ניתן לפנות לעוה"ד בנימין דוידוב
בטל. 08-9453599
ובמייל- lawdavidov@neto.net.il