מכירת דירה: מדריך למוכר דירה

א. זיכרון דברים:

הדין והפסיקה רואים זיכרון דברים כחוזה לכל דבר ועניין, ורשות מיסוי מקרקעין רואה במועד עריכת זיכרון הדברים כמועד הקובע ולא עריכת חוזה אצל עורך הדין ולכן קיימת חובת דיווח למשרדי מיסוי המקרקעין על כל זיכרון דברים שנחתם.

רוב עורכי הדין ממליצים שלא לחתום על זיכרון דברים ביחס לעסקאות במקרקעין. מצד שני אם הנך מעוניין להבטיח את המחיר של הדירה אז כדאי לחתום על זיכרון דברים שהרי זה מחייב את הקונה כחוזה לכל דבר.- למאמר המלא על זיכרון דברים לחץ כאן.

ב. מועד פינוי הדירה:

בחוזה המקרקעין ישנו סעיף "מסירת החזקה" שבו המוכר מתחייב לפנות את הדירה במועד שסיכמו הצדדים אשר נקוב בחוזה, על המוכר להיות אחראי שבמועד זה אכן יוכל לפנות את הנכס אחרת הדבר מהווה הפרה יסודית של החוזה היכולה לזכות את הקונה בפיצוי כספי שהנו בדרך כלל 10% משווי הדירה. ולכן יש לשים לב לנקודות הבאות:

1. רבים המקרים שהמוכר רכש דירה חדשה במקביל לעסקת המכירה, לכן יש להיות ער שהתאריך של הפינוי יהיה תואם את תאריך קבלת הדירה החדשה עם טווח בטחון מספיק להתארגנות, שיפוץ וכו'.
2. במידה והמוכר רכש דירה חדשה מקבלן יש להתכונן לאיחור במסירה של הדירה החדשה ולהוסיף סעיף בחוזה המכירה של אפשרות לתשלום דמי שכירות לקונה לתקופה מרבית כמה שניתן.

ג. מס שבח-

במדינת ישראל על רווח של מוכר דירה ממכירת הדירה יש לשלם מס שבח, ישנם מס' פטורים ממס שבח למידע על פטורים לחץ כאן.

ד. חוזה אצל עורך דין:

בטרם פנייתכם לעו"ד עליכם להגיע להסכמות עם המוכר על הדברים הבאים:

1. עלות הדירה.
2. מועד פינוי הדירה.
3. מועד התשלומים.
4. מה נשאר בדירה.

ב ה צ ל ח ה !!!

תפריט
נגישות